Ámokfutó a 73-as főúton – a rendőrség figyelmeztetRendőrségi hírek 

Ámokfutó a 73-as főúton – a rendőrség figyelmeztet

A Veszprém Megyei Rendőrkapitányság a mai napon tett közzé egy figyelmeztetést a sebességhatárok betartásának fontosságáról, miután egy sofőrt azzal kaptak el, hogy a 73-as számú főúton 157 km/h sebességgel hajtott a megengedett 90 km/h helyett. A közúti ellenőrzés során készült felvételen jól látható, hogy az autós milyen nagy sebességgel száguldott az úton, veszélyeztetve ezzel a saját és mások biztonságát is.

A rendőrség a posztban hangsúlyozta: „Kérjük, tartsd be a sebességhatárokat, egy kis odafigyeléssel a közúti tragédiák megelőzhetők! … hogy mindenki hazaérjen!”

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a balesetek megelőzésének érdekében mennyire fontos a közlekedési szabályok betartása. A gyorshajtás nemcsak a sofőr, de a többi közlekedő számára is súlyos veszélyt jelenthet, hiszen egy hirtelen bekövetkező eseményre ilyen sebességgel már nehezebb reagálni, és a következmények tragikusak lehetnek.

A rendőrség felhívja a figyelmet, hogy továbbra is fokozott figyelmet fordítanak a sebességellenőrzésekre, és az ilyen szabályszegéseket szigorúan szankcionálják. Az ilyen ellenőrzések célja nemcsak a gyorshajtók kiszűrése, hanem a balesetek megelőzése és a közlekedés biztonságának növelése is.

Tartsuk be a szabályokat, hogy mindenki hazaérhessen biztonságban!

Related posts

Leave a Comment

Enable Notifications OK No thanks